Skip to content

Vierkante woonkamer

Weet jij geen raad met het inrichten van je vierkante woonkamer? No worries, wij helpen je graag. Met deze 5 tips creëer je in een handomdraai een functioneel ingerichte, sfeervolle zithoek waarin je de ruimte optimaal benut!

Vierkante woonkamer
Vierkante woonkamer

Persoonlijk Interieuradvies

Nieuwe meubels, verbouwen of verhuizen? Samen realiseren wij jouw droominterieur. In elke woonstijl & voor ieder budget!

maak afspraak
Vierkante woonkamer

1. Geef iedere hoek een functie

Met een vierkante woonkamer heb je vier hoeken om in te richten. Een hindernis? Ideaal juist! Ga bijvoorbeeld voor een combinatie van een zit- en eethoek of creëer een werkplekje en opberghoek met royale kast. Je kunt alle kanten op. Tip: creëer balans in de ruimte. Zorg dat in iedere hoek iets staat, zodat je er geen leegte ontstaat. Hoek over? Ideaal voor een grote opberger om spullen uit het zicht te plaatsen!

Vierkante woonkamer

2. Plaats de juiste verlichting

Het juiste lichtplan = key voor een vierkante kamer! Hang je verlichting slim op en plaats die eyecatcher lamp juist niét in het midden van de ruimte. Zo creëer je namelijk donkere hoeken, vooral wanneer zich niet aan iedere zijde raampartijen bevinden. Ga bijvoorbeeld voor een royale booglamp bij de bank en een speelse hanglamp met meerdere lichtbronnen boven de eettafel. En combineer met een bureaulamp op je werkplek of een klein tafellampje in je vakkenkast. Zo verspreidt je het licht gelijkmatig over de ruimte en zit je nergens in het donker!

Item 1 of 4

3. Creëer knusse hoekjes

Voelt je vierkante woonruimte voor jou aan als een balzaal? Met roomdividers als een kamerscherm, vakkenkast of zelfs gordijn creëer je eenvoudig verschillende kleine ‘kamertjes’ in je woonkamer. Zo functioneren de hoeken van de ruimte op zichzelf en creëer je meer sfeer. Ook de bank van de muur plaatsen of kiezen voor een elementenbank helpt hierbij. Hiermee oogt de ruimte ook direct wat langer! Tip: plaats een groot, rond vloerkleed in het midden van de ruimte om verbinding en eenheid te creëren tussen de verschillende hoekjes.

Vierkante woonkamer

4. Rond hoekige vormen af

Een vierkante woonkamer bestaat op zichzelf uit rechte lijnen. Ga daarom niet voor enkel strakke meubels zonder rondingen, maar mix en match die curvy bank met vierkante salontafel of combineer bolvormige lampen met een rechthoekige vakkenkast! Met organische vormen voorkom je dat je vierkante woonkamer een grote blokkendoos wordt!

Vierkante woonkamer

5. Eyecatchers als focuspunt

In een vierkante woonkamer zie je in één oogopslag veel verschillende meubels en accessoires. Zorg daarom voor een focuspunt om rust te creëren. Ga voor statement meubels, een grote plant of een eyecatcher kleur of behang op de muur die direct in het oog springt. Is dat voor jou te ver uit je comfortzone? Geef dan dat beetje pit aan de woonruimte met funky accessoires in felle kleuren!

Vierkante woonkamer inrichten? Kom naar onze woonwinkels!

Ontdek alle meubels voor de woonkamer bij Eijerkamp in Zutphen & Veenendaal. Met ruim 150 merken onder één dak voor wonen, slapen en design.

Winkels & openingstijden ontdek alle woonstijlen
woonwinkels Eijerkamp