Skip to content

Klein appartement inrichten

Heb jij een klein appartement en weet je niet hoe je de ruimte optimaal benut? Om het maximale uit je interieur halen heb je vaak nét iets meer creativiteit nodig bij het inrichten van een kleine ruimte. Toch kun je op een beperkt woonoppervlak meer dan je denkt! Met deze wooninspiratie en vijf inrichttips woon jij straks groots in je kleine huis!

Klein appartement inrichten
persoonlijk interieuradvies

Interieuradvies in onze woonwinkels

Onze interieuradviseurs beantwoorden al je woonvragen en helpen je graag met het inrichten van je woonkamer. Inclusief de mooiste meubelcombinaties, een indelingsplan en kleuren & materialen.

maak afspraak
Lichte kleuren klein appartement

1. Gebruik lichte kleuren om ruimte te creëeren

Is je appartement niet zo groot? Kies dan voor een licht kleurenpalet om de woonruimte groter te laten ogen. Lichte muren en meubels maken een ruimte open en extra stijlvol. Een witte ruimte kan wat kil overkomen, dus vrolijk je kleine appartement op met accentkleuren als zachtgrijs of subtiel taupe en natuurlijke materialen zoals jute of bamboe. Zo geef je de ruimte sfeer, zonder deze onnodig kleiner te laten lijken. Toch graag donkere kleuren gebruiken? Doe dit dan op de kortste wanden.

Opbergen klein appartement

2. Eerst opbergen, dan inrichten

Want, een rommelige ruimte oogt al snel klein. Creëer daarom bij het inrichten van een klein appartement voldoende opbergmogelijkheden, zodat je minder mooie spullen uit het zicht kunt opbergen. Maak gebruik van planken, manden en kasten voor al je bezittingen. Staat de vloer al vol met meubels? Kijk dan omhoog! Door in de hoogte te werken, creëer je extra leefruimte en dat is geen overbodige luxe in een klein huis!

Bank klein appartement

3. Kleine ruimte, grootse meubels

Misschien heb je de neiging om in je kleine appartement voor kleine meubels te kiezen, maar juist door voor enkele grote meubels te kiezen, oogt je interieur rustiger. Ga voor ‘luchtige’ meubels, zoals een bank of kast op pootjes of zwevend tv-meubel. Zorg dat je genoeg ruimte hebt om te lopen! Tip: naast lichte kleuren, creëer je ook met spiegels eenvoudig een effect waardoor de ruimte optisch groter lijkt.

Multifunctioneel klein appartement

4. Multifunctioneel is het codewoord

In een klein appartement is iedere centimeter winst. Richt jouw kleine woonkamer daarom in met multifunctionele meubels. Een uitschuifbare eettafel is een musthave voor als er gasten komen en met een slaapbank tover je jouw zithoek in een handomdraai om tot (extra) slaapplek. Of ga voor een poef met opbergruimte: zeer praktisch én zelfs te gebruiken als (extra) salontafel. Wees creatief, er zijn tal van mogelijkheden die zowel stijlvol als praktisch zijn!

Aparte ruimtes klein appartement

5. Creëer de illusie van aparte ruimtes

We begrijpen het, je kunt moeilijk een muur middenin je kleine appartement zetten. Maar je kunt je woning wel op andere manieren opdelen in kleinere ruimtes. Hang bijvoorbeeld een gordijn op om je slaapplek af te scheiden van de zithoek of plaats een kamerscherm tussen je bank en bed. Door aparte hoekjes te creëren, maak je je huis knus zonder dat het benauwd aanvoelt. En zo’n gezellige, sfeervolle inrichting willen we allemaal wel, toch?

Appartement inrichten? Kom naar onze woonwinkels!

Ontdek alle meubels voor jouw kleine appartement bij Eijerkamp in Zutphen & Veenendaal. Met ruim 150 merken onder één dak voor wonen, slapen en design.

Winkels & openingstijden ontdek alle woonstijlen
woonwinkels Eijerkamp