Skip to content

Onderhoudsadvies Fenix, linoleum & HPL

Voor meubels worden verschillende Fenix, linoleum & HPL soorten gebruikt. Ieder met hun eigen specifieke eigenschappen en onderhoudswensen. Lees hier meer.

Onderhoudsadvies Fenix, linoleum & HPL

Wat je moet weten over het onderhoud van Fenix, linoleum & HPL

Jouw meubel is met zorg ontworpen en geproduceerd. Dat verdient natuurlijk zorgvuldig onderhoud. We hebben de onderhoudsadviezen en bijpassende onderhoudsproducten op een rijtje gezet. Dit in overleg met onze leveranciers en toonaangevende producenten van onderhoudsmiddelen. Zo blijven jouw Fenix, linoleum & HPL meubels een leven lang mooi.

Onderhoudsadvies Fenix, linoleum & HPL

HPL onderhoud

Het oppervlak van een HPL blad is eenvoudig schoon te maken met een warme, vochtige doek. Maak geen gebruik van sterk zure of alkalische middelen of schoonmaakmiddelen met een schurende werking. Bleekmiddelen of sterk gechloreerde producten moet je ook vermijden. Om vlekken te voorkomen is het raadzaam om na het reinigen met een mild schoonmaakmiddel, het tafelblad goed schoon te maken met water en daarna goed te drogen. Het is niet nodig om meubelwas of een wax te gebruiken om het HPL tafelblad haar glans te laten behouden. Wij adviseren om onderzetters te gebruiken voor hete voorwerpen zoals pannen. Scherpe en/of zware voorwerpen kunnen krassen veroorzaken, daarom adviseren wij jou het gebruik van een snijplank en viltjes.

Onderhoudsadvies Fenix, linoleum & HPL

Fenix onderhoud

Fenix is een dun plaatmateriaal voorzien van een ‘nanotechcoating’ waardoor de top zijdezacht maar sterk, en goed schoon te houden is. Het oppervlak is extreem mat en reflecteert niet. Bovendien kunnen met een “wonderspons” kleine krasjes weggewerkt worden. Het blad kan met een natte doek en water worden afgenomen.

Onderhoud van meubels met Linoleum

Het linoleum (marmoleum) tafelblad is grotendeels vervaardigd uit lijnzaadolie. Dit vormt een beschermende laag. Linoleum is een natuurproduct, gevoelig voor hitte en vocht. Let op: De beschermende laag verminderd door de impact van hitte (bijv. pan, theelichtje, warme drank) en vocht (bijv. rode wijn). Beide kunnen vlekken achterlaten. Vloeistof dient direct te worden verwijderd met een schone doek. Contact met hoge temperaturen is eenvoudig te voorkomen door het gebruik van onderzetters. Ondanks de beschermende factor heeft lijnzaadolie een neveneffect. Het oxideert bij een tekort aan UV-licht. Wanneer een vaas of schaal langdurig op tafel staat, zal het linoleum daaronder verkleuren. Het kleurverschil valt het meest op bij witte tafelbladen. Het kleurverschil is niet permanent. Zodra de plek opnieuw aan UV-licht wordt blootgesteld, zal het kleurverschil langzaam wegtrekken.