Skip to content

In 3 stappen naar een goed hoofdkussen

hoofdkussen advies Eijerkamp

Stap 1: In welke houding slaapt u het liefst?

Om lekker te kunnen slapen is het van belang dat een goed hoofdkussen de ruimte tussen uw hoofd en nek opvult. Is dit niet in balans? Dan draait u meer, komt u minder diep in slaap en wordt u minder uitgerust wakker. Welk hoofdkussen het best bij u past is afhankelijk van uw slaaphouding.

hoofdkussen advies Eijerkamp

Zijslaper

Zijslapers ervaren een grote druk op de schouders en nek. Het is van belang dat een hoofdkussen de ruimte tussen schouders en het hoofd opvult, zodat de nek een rechte lijn vormt met de midden wervels. Als u op uw zij slaapt kunt u het best liggen op een stevig en wat hoger kussen, dat een goede ondersteuning aan de nek en het hoofd biedt.

hoofdkussen advies Eijerkamp

Rugslaper

Slaapt u op uw rug? Dan heeft u een hoofdkussen nodig dat de nek natuurlijk ondersteunt en de ruimte tussen het matras en het hoofd opvult. Hoe groter de kromming van uw rug, des te hoger het kussen dient te zijn. Rugslapers slapen meestal heel lekker op een hoofdkussen met een ingebouwde nekteun/-rol.  

hoofdkussen advies Eijerkamp

Buikslaper

Buikslapen kan best belastend zijn voor uw onderrug en nek als u op een te dik kussen slaapt. Een zacht, soepel en laag hoofdkussen creëert de minste druk  en is voor buikslapers dan ook het meest geschikt!

hoofdkussen advies Eijerkamp

Stap 2: Rechte nek- en rugwervels

U slaapt het prettigst als uw wervelkolom in een zo recht mogelijke lijn ligt.Een goed hoofdkussen ondersteunt de nekwervels en zorgt dat deze in het verlengde van de rugwervels liggen.  

Stap 3: Een goede match tussen matras en hoofdkussen

Een rechte wervelkolom creëert u met een goed hoofdkussen en matras. Door de wervelkolom op de juiste punten te ondersteunen met een matras en hoofdkussen komt deze in een zo recht mogelijke lijn te liggen zodat u heerlijk kunt slapen!

Wist u dat... slaaptip van onze slaapexpert

Dat u het diepst slaapt op een matras en hoofdkussen waarbij uw wervelkolom in een rechte lijn ligt?

slaapadvies Eijerkamp

Persoonlijk slaapadvies

Ervaar verschillende bedden & matrassen met advies van je persoonlijke slaapexpert. Met voordeel op bekende merken als Auping & Tempur!

meer info

Slaap Experience Center bij Eijerkamp Zutphen

Kom naar het Slaap Experience Center bij Eijerkamp Zutphen en ontvang persoonlijk hoofdkussen advies van fysiotherapeut en slaapexperts om te ervaren welk hoofdkussen het best bij u past!

openingstijden Eijerkamp Zutphen persoonlijk slaapadvies
hoofdkussen advies Eijerkamp

Meer slaapadvies?

Item 1 of 2