Skip to content

In 4 stappen naar een goede matras

Op zoek naar een nieuw matras? Ontvang persoonlijk matrasadvies van fysiotherapeut en slaapexperts in ons Slaap Experience Center. Nieuwsgierig hoe zo’n matrasadvies er uit ziet? Lees hieronder waar we rekening mee houden bij de keuze van een goede matras om u een heerlijke nachtrust te garanderen!

matras advies Eijerkamp
matras advies Eijerkamp

Stap 1: In welke houding slaapt u het liefst?

De keuze van een goede matras begint bij uw natuurlijke slaaphouding. Of dat nu op uw buik, zij of rug is: het belangrijkste doel van een goede matras is dat uw wervelkolom in een zo recht mogelijke lijn ligt.

Stap 2: Welk postuur heeft u?

Om goed te kunnen slapen en uitgerust weer wakker te worden is het van groot belang  dat een matras op de juiste punten steun biedt en zo min mogelijk drukpunten creëert.  Zo rust het lichaam het best uit en herstelt het zich van dagelijkse belastingen. In een bed dat onvoldoende steun biedt, gaat u veel meer draaien en dit verstoort de diepe nachtrust.

Heeft u bredere schouders?  Dan is het erg prettig dat deze wat verder wegzakken in het matras. Smalle heupen kunnen daarentegen wel wat extra ondersteuning gebruiken. Een recht postuur heeft extra baat bij een matras dat over het gehele lichaam voldoende ondersteunt.

Om uw een goed matras te adviseren, onderscheiden wij 5 verschillende typen posturen: de appel, de peer, de zandloper, rechthoek en omgekeerde driehoek. 

matras advies Eijerkamp

Stap 3: De juiste stevigheid van een matras

Het juiste comfort van uw matras bepalen wij op basis van uw lengte en lichaamsgewicht. Heeft u gemiddelde lengte en lichaamsgewicht met een BMI tussen de 20 en 25, dan slaapt u meestal het prettigst op een medium matras. Is uw BMI hoger of lager? Dan ligt u vaak het fijnst op een stevig of soepel matras. 

Ontdek in onderstaande tabel welk type matras het best bij u past!

Stap 4: Heeft u het ’s nachts snel warm of koud?

De beste nachtrust heeft u in een bed waarin u het niet te warm of te koud heeft. Heeft u het snel warm? Kies dan voor een matras met een koele tijk en pocketvering. Bent u een koukleum? Ga dan voor een matras met warme tijk en een vulling van traagschuim of latex. 

Wist u dat... slaaptip van onze slaapexpert

Wist u trouwens dat u het best slaapt in een slaapkamer waar de temperatuur tussen de 14 en 20 graden is?

slaapadvies Eijerkamp

Persoonlijk slaapadvies

Ervaar verschillende bedden & matrassen met advies van je persoonlijke slaapexpert. Met voordeel op bekende merken als Auping & Tempur!

meer info

Slaap Experience Center bij Eijerkamp Zutphen

Ontvang in ons Slaap Experience Center bij Eijerkamp Zutphen persoonlijk matras advies van onze fysiotherapeut en slaapexperts en ontdek welk type matras het best bij uw lichaam en slaapwensen past!

openingstijden Eijerkamp Zutphen persoonlijk slaapadvies

Meer slaapadvies?

Item 1 of 2