• 7 jaar garantie
  • ruim 150 merken
  • 9.4 klantwaardering

aflevering 1

vtwonen verhuist: Hoe kies ik de juiste hoekbank?


In vtwonen verhuist neemt woonspecialist Lotte Eijerkamp de vtwonen stylisten elke week op pad in onze woonwinkel op zoek naar de juiste meubels voor de vtwonen make-over. In aflevering 1 adviseert Lotte Eijerkamp vtwonen stylist Frans Uyterlinde bij het kiezen van een nieuwe hoekbank. Best een uitdaging: want hoe kies je nu de juiste hoekbank?


In 3 stappen naar een nieuwe hoekbank

Lotte en Frans bepalen eerst de juiste plaats van de hoekbank in de woonkamer (stap 1). Komt deze midden in de ruimte te staan, langs het raam of in de hoek van de kamer? Door de plek van de hoekbank te bepalen weet je hoe groot de deze ongeveer mag zijn. Vervolgens kijken Lotte en Frans naar de woonwensen van de bewoners (stap 2): Frans is op zoek naar een hoekbank met lekker veel zitplekken waar het hele gezin heerlijk op kan zitten. En de familie krijgt vaak visite, dus een aantal extra zitplaatsen is meer dan welkom! Tenslotte kiest Frans de stijl en het materiaal van de hoekbank (stap 3): Frans is op zoek naar een gezellige hoekbank op pootjes, met losse kussens en uitgevoerd in een grove stof.   

Ga je mee op bankenjacht in onze woonwinkel? Lotte laat Frans in onze woonwinkel drie heel verschillende hoekbanken zien.

Optie 1: de flexibele elementenbank
Van een royaal ziteiland midden in de woonkamer tot een ruime hoekopstelling: met een elementenbank creëer je keer op keer een andere zitopstelling in je woonkamer. Lotte laat Frans in aflevering 1 van vtwonen verhuist hoekbank Cella van EYYE zien. Een strakke kubistische bank met losse elementen waarmee je naar hartenlust kunt spelen in je interieur!

de flexibele elementenbank

Wanneer kies je  voor een flexibele elementenbank? 
woonspecialist Lotte Eijerkamp: “Kies voor een flexibele elementenbank in je interieur als de bank verschillende functies in de woonkamer mag vervullen: door een ziteiland midden in de woonruimte te plaatsen kun je zowel lekker tv kijken als een boek lezen met uitzicht op de tuin. En komt er bezoek? Dan creëer je in een handomdraai een grote hoekbank.”

Optie 2: de stoere hoekbank met relaxgedeelte
Heerlijk wegkruipen doe je in hoekbank Dunbar van FEST Amsterdam. Deze kubistische hoekbank heeft brede rug-en armleuningen wat voor een stoere uitstraling in je interieur zorgt. Én de bank heeft een loungegedeelte (de zogenaamde loungechair) waarop de familie met hun puberzonen heerlijk kan relaxen!   

de stoere hoekbank met relaxgedeelte
Wat is een hoekbank met loungechair?
woonspecialist Lotte Eijerkamp: “Als je heerlijk wilt ontspannen, kies dan voor een hoekbank met een lounge gedeelte. Een hoekbank met loungechair is een zitbank waar een gedeelte van het zitvlak wordt verlengd zodat je ook lekker op de bank kunt liggen.” 

Optie 3: de royale hoekopstelling met recamiere
Tenslotte laat Lotte Frans hoekbank Ziggy van Pode in onze woonwinkel zien: een royale hoekbank op pootjes, met losse kussens en recamiere. De rug van deze bank loopt ook in de hoek door waardoor je ook daar een volwaardige extra zitplek hebt. Met een open pouf blijft de bank lekker ruimtelijk. Ziggy is de perfecte hoekbank om met veel mensen heerlijk te kunnen zitten!  

de royale hoekbank met recamiereWat is een hoekbank met recamiere?
woonspecialist Lotte Eijerkamp: “Een hoekbank met recamiere is een hoekbank met een rugleuning die doorloopt in de hoek. Hierdoor ontstaat er een volwaardige extra zitplek. Een hoekbank met recamiere is uitermate geschikt voor jouw interieur als je op zoek bent naar een bank waar je met veel mensen op kunt zetten!”

Welke hoekbank kiest vtwonen stylist Frans?
Nieuwsgierig welke bank vtwonen stylist Frans heeft uitgekozen? Bekijk hier de eerste make-over van vtwonen verhuist in Enkhuizen!

Op zoek naar een nieuwe hoekbank?
In onze woonwinkels in Zutphen & Veenendaal selecteerde n wij speciaal voor jou  de mooiste hoekbanken in elke woonstijl en in ieder budget. Bekijk hier alvast onze collectie hoekbanken en kom naar onze woonwinkels om de meubels te voelen en ervaren.    

Persoonlijk interieuradvies
Hulp nodig bij het kiezen van een nieuwe hoekbank? Onze interieuradviseurs staan 7 dagen per week voor je klaar om al jouw woonvragen te beantwoorden. Maak hier nu een afspraak voor persoonlijk interieuradvies in één van onze winkels!