• 7 jaar garantie
  • ruim 150 merken
  • 9.4 klantwaardering

Landelijk

Woonstijl Landelijk

Zachte natureltinten, natuurlijke materialen en veel groen komen samen in woonstijl landelijk. Deze natuurlijke woonstijl straalt rust uit en komt tot leven door de toevoeging van hout, rotan accenten, aaibare stoffen en grote groene planten.

woonstijl landelijk beeld

De natuur als belangrijkste inspiratiebron

Geen woonstijl die zo dichtbij de natuur staat als de landelijke woonstijl. Geïnspireerd door sfeervolle vakantiehuizen middenin de bossen draait het landelijk interieur om warmte, rust, gezelligheid en alle ruimte om samen te komen.

woonstijl landelijk beeld

Landelijk wonen met robuuste meubels

Een landelijk interieur wordt gekenmerkt door het gebruik van grote meubels in natuurlijke materialen. Een royale hoekbank is vaak het middelpunt van de woonkamer en bij uitstek de plek om ’s avonds heerlijk te ontspannen met een boek bij de open haard. In de keuken van het landelijke interieur komt een robuuste eettafel goed tot zijn recht. Combineer deze het liefst met een aantal ranke, elegante eetkamerstoelen. Door lucht te creëren komen alle woonitems het best tot zijn recht.

woonstijl landelijk beeld

Natuurlijke elementen en luchtige materialen

Zwierig linnen, verschillende houtsoorten, wol, diverse steensoorten, schapenvachten en rotan: deze natuurlijke materialen voeren de boventoon in de landelijke woonstijl. Door voor ruwe, onbewerkte varianten te kiezen geef je het landelijke interieur een rustieke uitstraling: een robuuste eettafel met grillige vormen en zichtbare noesten of een fauteuil met een nonchalante linnen stoffering geeft het landelijk interieur karakter.

woonstijl landelijk beeld

naturel tinten in woonstijl landelijk

Met een ton-sur-ton palet van lichte natureltinten die dichtbij elkaar liggen creëer je een warme basis voor een landelijk interieur. Aardse tinten als taupe, lichtbruin en beige combineren prachtig met elkaar en laten zien dat je ook zonder toevoeging van uitgesproken kleuren sfeer kan creëren. Wil je enkele kleuraccenten toevoegen? Kies dan voor vergrijsde natuurlijke tinten als groen en blauw of voor enkele zachte pastellen om toch de rust in het interieur te bewaren. Een andere groene optie: kies voor planten!

Meer inspiratie voor een landelijk interieur?

In de vtwonen Stijl Studio’s, exclusief bij Eijerkamp in Zutphen en Veenendaal, inspireren we je met de nieuwste wooncollecties, kleuren, materialen en woontrends. Laat je inspireren en ontdek jouw woonstijl.

bekijk vtwonen Stijl Studio’s

De landelijke woonstijl bij jou thuis?

Wil jij de landelijke woonstijl doorvoeren in je eigen interieur? Ons team van 15 interieuradviseurs staat elke dag voor je klaar in onze woonwinkels in Zutphen & Veenendaal om al jouw woonvragen te beantwoorden. Van een nieuw meubel tot compleet interieur met verrassende kleur- en materiaalcombinaties in elke woonstijl en voor ieder budget.

maak afspraak interieuradvies