Skip to content
Oranje Furniture Care Care&Color Onderhoudsmiddel
Oranje Furniture Care Care&Color Onderhoudsmiddel
Vergroten
  • Oranje Furniture Care Care&Color Onderhoudsmiddel
1/1
Item 1 of 1

Oranje Furniture Care Care&Color Onderhoudsmiddel

Levertijd: 3-4 weken

Eijerkamp vertelt over Oranje Furniture Care Care&Color Onderhoudsmiddel

Leather Care & Color is een onderhouds- en bijkleurmiddel voor leder. Leather Care & Color voedt en beschermt het leer en heeft een (tijdelijke) licht kleurherstellende werking.  Tevens verlengt Leather Care & Color de levensduur van het leder. Leather Care & Color is geschikt voor gedekverfd leder, semi-aniline, handwish, Long Life, etc. . Dus NIET geschikt voor suède en nubuck of vol-aniline leder.

Voor nieuw leder is Leather Care & Color kleurloos het ideale onderhoudsmiddel. Pas als er kleine beschadigingen (haarscheurtjes, krasjes, enz.) in de laklaag optreden of het leder begint zn kleur enigszins te verliezen, dan de behandeling voortzetten met Leather Care & Color in de bij het leder passende kleur. Dit geldt ook voor kleuren die flets of grijsachtig/wit zijn geworden. Met Leather Care & Color worden flets geworden kleuren weer opgefrist. Kleuren die door de zon verschoten zijn kunnen met Leather Care & Color maar in beperkte mate worden opgefrist. Leather Care & Color is licht transpiratiewerend en het vormt een microscopisch dun beschermlaagje op de finishlaag, waardoor het leer langer meegaat. Het houdt de finishlaag zacht en soepel.

Behandeling:

Eerst oppervlakkig vuil verwijderen van de finishlaag  met Lederrein. Hierdoor wordt voorkomen dat Leather Care & Color zich vermengd met het nog aanwezige vuil en komt Leather Care & Color beter tot z'n recht.  Vervolgens Leather Care & Color aanbrengen op een droge niet pluizende doek en hiermee met draaiende bewegingen het leder behandelen.

Verbruik: ongeveer 15 ml per zitplaats (afhankelijk van de staat van het leder). Altijd goed uitwrijven. Dit even laten drogen en nog even licht opwrijven met een schone doek. Circa 3x per jaar herhalen.

Meer uit de Care&Color serie Bekijk ook
Meer uit de Care&Color serie Bekijk ook