Skip to content

Woontrend 2019 Living Coral

Optimistisch, warm en vrolijk: het internationale kleureninstituut Pantone roept Living Coral uit als kleur van 2019!

Marloes Peters Creative Director Eijerkamp
Woontrend 2019 Living Coral

Soms neigend naar oranje, soms bijna roze of met rode nuances: Coral Living is een energieke kleur die wij perfect vinden combineren met bruintinten, zwart, vergrijsd groen en accenten in bordeaux rood en terracotta.

Woontrend 2019 Living Coral eetkamerstoelen
Woontrend 2019 Living Coral bankstel

Harde & zachte materialen

In de woontrend Living Coral draait het om contrasten. De basis van deze trend bestaat uit harde materialen zoals beton, terrazzo en staal. Contrast ontstaat door het toevoegen van aaibare materialen. Dit doe je bijvoorbeeld met een hoogpolig vloerkleed, een (hoek)bank in wollen stof, heerlijk zachte sierkussens in uiteenlopende stoffen en een fauteuil in aaibaar fluweel. Accenten in mat brons en goud creëren een spannende dynamiek in het Living Coral interieur!

Woontrend 2019 Living Coral eetset
Woontrend 2019 Living Coral slaapkamer

Ronde vormen

In de explosie van kleur en het gebruik van contrasterende materialen zorgen ronde vormen voor verbinding in het interieur van 2019. Rechthoekige vormen maken dit jaar nog meer plaats voor meubels met zachte, afgeronde vormen. Door ronde elementen op verschillende plekken terug te laten komen in jouw interieur doorbreek je de vele rechte lijnen en creëer je je eenheid in het uitbundige materiaal en kleurgebruik. En met ronde vormen maak je je interieur zacht, uitnodigend en vriendelijk.

Woontip van onze interieurstylist

Wist je dat meubels met een ronde vormgeving zeer geschikt zijn voor een kleinere woonruimte? Een rond meubel neemt veel minder plek in beslag en past zo ook perfect in een compacter interieur.

Persoonlijk Interieuradvies

Nieuwe meubels, verbouwen of verhuizen? Samen realiseren wij jouw droominterieur. In elke woonstijl & voor ieder budget!

maak afspraak

Deze woontrend in jouw interieur? Kom naar onze woonwinkels!

Ontdek alle meubels uit deze woontrend bij Eijerkamp in Zutphen & Veenendaal. Met ruim 150 merken onder één dak voor wonen, slapen en design. In elke woonstijl en voor ieder budget.

Winkels & openingstijden ontdek alle woontrends
woonwinkels Eijerkamp

Meer inspiratie? gezien in vtwonen