Skip to content

Woontrend 2020 Purple Rain

Van fris lila tot warm bordeaux en van koel violet tot aubergine: in de interieurtrend van 2020 Purple Rain komen uiteenlopende paarstinten samen in een sprankelend interieur.

Marloes Peters Creative Director Eijerkamp
woontrend zomer 2020 Purple Rain Eijerkamp

Hoewel de krachtige kleur al sinds de jaren ’60 gebruikt wordt in verschillende woonstijlen, kunnen we er anno 2020 niet meer omheen. Ook in het modebeeld zien we deze zomer de kleur paars in verschillende nuances terug. Laat je inspireren en breng de trend Purple Rain in jouw interieur!

Woontrend 2020 Purple Rain Humanoid Fashion: https://www.instagram.com/humanoid_official/
Woontrend 2020 Purple Rain Pode salontafel Rens
woontrend 2020 Purple Rain Zuiver hanglamp Rani
woontrend 2020 Purple Rain WOUD plantenbak Pidestal

Zomers paars in je interieur

Waar rood staat voor aards, is blauw een meer spirituele tegenhanger. Paars ontstaat bij het mengen van deze twee primaire kleuren en heeft een opbeurende en kalmerende werking. Dus is erg geschikt voor je interieur! Combineer voor een zomerse look lavendelpaars op de wand met lichtroze, zachtgrijs en een tikje terra voor de pit.

paars palet en organische vormen in huis

Denk aan de heuvelachtige Zuid-Franse lavendelvelden en het is niet moeilijk om je voor te stellen dat paarse tinten en organische vormen goed samen gaan. Krachtige paarstinten worden verzacht wanneer je ze combineert met ronde vormen. Een comfortabele paarse fauteuil leent zich bijvoorbeeld perfect om toe te passen in de nieuwste 3D stoffen en zachte materialen. Of wat dacht je van een bank in een frisse lila tint?

Lotte Eijerkamp
Lotte Eijerkamp
Buying, concept & creation
Eijerkamp
Woontip voor paars in je interieur

"Krachtige paarstinten lenen zich perfect om toe te passen in de nieuwste 3D stoffen en zachte materialen."

Woontrend Purple Rain 3D stoffen
woontrend Purple Rain kasten Eijerkamp

Pimp(el)paars: kies 'n blikvanger van een kast in huis

Pimp je woonkamer met een paarse kast! In een warme paarstint zoals burgundy combineer je opbergen met tentoonstellen op een stijlvolle manier.

woontrend Purple Rain slaapkamer Eijerkamp

Slaap zacht in een slaapkamer met paarstinten

Paars is een van de meest rustgevende kleuren uit het kleurenspectrum. Het draagt bij aan een ontspannen en aangenaam gevoel. En schijnt ook bevorderlijk te zijn voor meditatie, precies wat je nodig hebt om in je slaapkamer te ontspannen na een hectische dag. In de nieuwe Auping collectie zien we diverse paarsnuances in combinatie met zachtblauw, roze en warm brique. Zo haal je de woontrend van 2020 ook de slaapkamer binnen!

Gespot in de mode door onze Creative Director

"Deze zomer zien we paars terug in de mode en het interieur. Combineer verschillende paars nuances voor een spannend geheel."

Persoonlijk Interieuradvies

Nieuwe meubels, verbouwen of verhuizen? Samen realiseren wij jouw droominterieur. In elke woonstijl & voor ieder budget!

maak afspraak

Deze woontrend in jouw interieur? Kom naar onze woonwinkels!

Wil jij de Purple Rain woontrend van zomer 2020 toepassen in jouw interieur? Laat je inspireren in onze woonwinkels in Zutphen (elke zondag open) & Veenendaal (dichtbij Utrecht, direct aan de A12) of maak een afspraak met één van onze interieuradviseurs. Zij staan 7 dagen per week voor je klaar om je te helpen met al jouw woonvragen en laten je graag de nieuwste interieurtrends van 2020 zien.

winkels & openingstijden ontdek alle woontrends
Eijerkamp woonwinkels

Verliefd op paars & vtwonen?