Skip to content

Woontrend 2020 Touch of Elegance

De woontrend Touch of Elegance kenmerkt zich door organische vormen, ronde elementen en ovalen blikvangers.

Marloes Peters Creative Director Eijerkamp
Woontrend 2020 Touch of Elegance

Elegante rondingen maken een herintrede in het interieur van 2020 en worden versterkt door diepe kleurtinten. Gedurfde, diepe kleuren als donkerbruin, aubergine, bordeaux en donkerblauw zetten de zachte vormen kracht bij en geven het interieur een klassieke touch.

Woontrend 2020 Touch of Elegance bank

Touch of elegance het nieuwe klassiek

De extravagante woontrend Touch of Elegance is een eclectische mix van kleuren, materialen en excentrieke woonstijlen. Eigentijdse stoffen en structuren zoals velvet en tweed smelten samen met klassieke elementen als gecapitonneerde banken en fauteuils met een knipoog naar de achttiende eeuw. Vervlogen tijden komen samen in het nieuw klassieke interieur van de toekomst waarin spannende kleur- en materiaalcombinaties elkaar ontmoeten in een uitgesproken statement. 

Woontrend 2020 Touch of Elegance eetset

ronde vormen ontmoeten strakke lijnen

Ronde vormen en strakke lijnen sluiten elkaar niet uit, maar versterken elkaar in de Touch of Elegance woonstijl van 2020. Juist door deze twee verschillende vormentalen met elkaar te combineren in de zithoek en eethoek ontstaat een verrassend klassiek schouwspel in je interieur wat perfect aansluit bij deze woontrend.

gedurfde kleurenpaletten & bijzondere structuren

Om het klassieke karakter van de Touch of Elegance woontrend meer pit te geven, zien we in deze excentrieke woonstijl van 2020 een palet van intense kleuren. Door gebruik te maken van diepe tinten als donkerblauw (door Pantone uitgeroepen tot kleur van 2020), klassiek groen, bordeauxrood en aubergine geef je de woonruimte allure en creëer je een behaaglijk interieur.

Luxueuze hotel chique gevoel

In combinatie met rijke materialen en bijzondere structuren als velvet, bouclé, marmer en zijdezacht leer versterk je het luxueuze, hotel chique gevoel dat deze woontrend van 2020 oproept. 

Woontip van onze interieurstylist

Combineer voor een speels lijnenspel ronde vormen met strakke elementen en geef je het interieur van 2020 een elegant karakter.

Persoonlijk Interieuradvies

Nieuwe meubels, verbouwen of verhuizen? Samen realiseren wij jouw droominterieur. In elke woonstijl & voor ieder budget!

maak afspraak

Deze woontrend in jouw interieur? Kom naar onze woonwinkels!

Ontdek alle meubels uit deze woontrend bij Eijerkamp in Zutphen & Veenendaal. Met ruim 150 merken onder één dak voor wonen, slapen en design. In elke woonstijl en voor ieder budget.

Winkels & openingstijden ontdek alle woontrends
woonwinkels Eijerkamp

Meer inspiratie? gezien in vtwonen