Skip to content

Soorten Zitbanken

Banken zijn er in allerlei soorten en maten.

soorten zitbanken interieuradvies Eijerkamp

Van zitbank tot elementenbank: ontdek verschillende soorten banken

Van compacte 3-zitbank tot royale elementenbank en van hoekopstelling met chaise longue tot verstelbare relaxbank. Welke bank het best past in jouw interieur is van verschillende factoren afhankelijk. Bijvoorbeeld de gezinssamenstelling, de afmetingen van de woonkamer en de indeling van de woonruimte.

soorten zitbanken interieuradvies Eijerkamp

Zitbanken Van compacte 2-zit- tot langgerekte 3,5-zitbank

Een zitbank is er in diverse afmetingen is qua opstelling altijd hetzelfde. De zitplaatsen op deze bevinden zich allemaal naast elkaar. Kies jij dus voor een zitbank dan is het aan te raden om extra zitgelegenheid te creëren met een extra fauteuil. Ook mooi én praktisch: de combinatie van een 2,5-zitsbank met een 3-zits zitmeubel. Zo ontstaan maar liefst vijf tot zes zitplaatsen in de woonkamer.

soorten zitbanken interieuradvies Eijerkamp

Hoekbank minimaal vijf tot zes zitplaatsen

Ook met een hoekbank worden al snel minimaal vijf tot zes zitplaatsen aan de woonkamer toegevoegd. Afhankelijk van de opstelling van de hoekbank zijn dit ook vaak drie à vier comfortabele zitplaatsen. Wanneer de hoekbank is voorzien van een chaise longue of dormeuse loopt de rug vaak niet volledig door over beide lange zijdes waardoor het niet op iedere plaats even comfortabel zitten is. Bedenk wanneer je een groot aantal zitplaatsen nodig hebt dus goed of de zitplaatsen op een hoekbank allemaal voorzien in de comfortwensen.

soorten zitbanken interieuradvies Eijerkamp

Elementenbank voor flexibiliteit

Het is een veelzijdige favoriet: de elementenbank. Een zitmeubel dat bestaat uit losse elementen biedt veel flexibiliteit en bewegingsvrijheid in de woonruimte. Een modulaire bank is eenvoudig aan te passen op de woonwensen van het moment: tijdens een avond televisie kijken met het gezin is deze royale bank een heerlijke relaxplek terwijl de bank tijdens een verjaardag moeiteloos verandert in twee aparte banken die je tegenover elkaar kunt zetten.

soorten zitbanken interieuradvies Eijerkamp

Relaxbank uiterst comfortabel

Iets minder bekend, maar heel comfortabel is de relaxbank. Een bank met verstelbare mogelijkheden biedt op ieder moment van de dag een optimaal zitcomfort. Relaxbanken zijn vaak uitgevoerd met onder andere een aanpasbare zitdiepte, verstelbare hoofdsteun en verstelbare rugleuning. Zo past de comfortbank zich moeiteloos aan naar de persoonlijke comfortwensen voor een ergonomisch comfort.

Woontip Van onze interieuradviseur

Hebben jij en je partner een ander idee bij de keuze van een nieuwe bank? In onze woonwinkels vind je banken in alle woonstijlen, verschillende kleuren en materialen en voor ieder budget. Neem de tijd om verschillende banken uit te proberen en zo te ontdekken welke bank jou het beste zitcomfort biedt én wat je woonsmaak is.

Persoonlijk Interieuradvies

Nieuwe meubels, verbouwen of verhuizen? Samen realiseren wij jouw droominterieur. In elke woonstijl & voor ieder budget!

maak afspraak

Een bank op maat voor jouw woonkamer? Kom naar onze woonwinkels!

Er zijn veel dingen om rekening mee te houden bij de aanschaf van een nieuwe bank. Ons team van 15 interieuradviseurs staat 7 dagen per week voor je klaar om al jouw woonvragen te beantwoorden. Twijfel je over de afmetingen, vind je het lastig om een geschikte bank voor jouw interieur te kiezen of heb je andere vragen over de indeling van de woonruimte? In een persoonlijk interieuradvies op maat denken we graag met je mee en maken we de mogelijkheden visueel op een voor jou getekende plattegrond.

Winkels & openingstijden persoonlijk interieuradvies
woonwinkels Eijerkamp