Skip to content

Secto Design bij Eijerkamp

Ontdek de complete collectie van Secto Design in onze woonwinkels in Zutphen & Veenendaal en online. Met advies van onze experts.

Filteren Filter & Sorteer
Meer filters
Minder filters
Sorteren op: Sorteren op Aanbevolen

Secto Design verlichting

Het Finse Secto Design is in 1995 opgericht door architect en designer Seppo Koho in samenwerking met Tuula Jusélius. Met een passie voor Scandinavisch design en respect voor het hout uit de beboste gebieden in Noord-Europa is een hoogwaardige collectie designverlichting ontstaan. Ontdek de collectie lampen van Secto Design in onze woonwinkels in Zutphen & Veenendaal of shop online!

Secto Design: houten designverlichting

Het Finse designmerk Secto Design werd in 1995 opgericht door Tuula Jusélius in samenwerking met architect en designer Seppo Koho. Waar het duo in eerste instantie de focus legde op de ontwikkeling van houten designmeubelen, bleek al snel dat de consument behoefte had aan bijpassende verlichting die naadloos aansluit op de stijl van deze houten Scandinavische designmeubels. Geïnspireerd door de vraag van hun klanten, werd de eerste houten Secto lamp op de markt gebracht: hanglamp 4200. Vandaag de dag heeft Secto Design zich volledig gespecialiseerd in het ontwerp en de productie van hoogwaardige houten designverlichting.

Verantwoorde designverlichting

Met een passie voor Scandinavisch design en respect voor het hout uit de beboste gebieden in Noord-Europa is een unieke én verantwoorde collectie designverlichting ontstaan. De lampen van Secto Design zijn gemaakt van kwalitatief hoogwaardig berkenfineer uit Finland en allen voorzien van het PEFC keurmerk voor duurzaam bosbeheer. Pas na een grondige kwaliteitsinspectie verlaten de lampen de fabriek in Finland om vervolgens interieurs wereldwijd op sfeervolle wijze, en met een Scandinavische touch, te verlichten.

Secto Design lampen bij Eijerkamp

Een van de meest iconische ontwerpen uit de collectie van Secto Design is de Octo hanglamp. Deze hanglamp is ontworpen door Seppo Koho en volledig met de hand vervaardigd uit hoogwaardig Fins berkenhout. De talloze houten latjes waaruit de lamp bestaat, verspreiden het licht diffuus en op sfeervolle wijze door de ruimte. Een andere klassieker uit de collectie van Secto Design is de 4210 vloerlamp: qua vormentaal en lijnenspel komt deze vloerlamp sterk overeen met de Octo hanglampen. Om de Secto designverlichting perfect in het interieur te integreren kennen de Secto lampen diverse uitvoeringsmogelijkheden in afmeting en kleurafwerking. Ontdek de mogelijkheden van de Finse Secto Design verlichting in onze woonwinkels & online!

Lees meer