Skip to content

Tips bij het inrichten van een loft interieur

Het inrichten van een loft is een spannend en creatief proces dat veel mogelijkheden biedt. Loft-appartementen staan bekend om hun ruime, open indeling en industriële charme. Of er net een loft is gekocht of een woonruimte opnieuw wordt ingericht, er zijn talloze manieren om een stijlvolle en comfortabele leefomgeving te creëren. In deze blog worden er verschillende aspecten van het inrichten van een loft besproken en worden er tips gegeven om uw ruimte optimaal te benutten.

Persoonlijk Interieuradvies

Nieuwe meubels, verbouwen of verhuizen? Samen realiseren wij jouw droominterieur. In elke woonstijl & voor ieder budget!

maak afspraak

Wat is een loft?

Een loft is een type woning dat meestal wordt geassocieerd met oude, industriële gebouwen die zijn omgebouwd tot woonruimte. Kenmerkend voor lofts zijn de hoge plafonds, grote ramen en een open indeling zonder veel binnenmuren. Dit zorgt voor een gevoel van ruimte en vrijheid. Lofts waren oorspronkelijk populair onder kunstenaars die op zoek waren naar betaalbare, ruime werkplekken, maar tegenwoordig zijn ze geliefd bij een breed publiek vanwege hun unieke esthetiek en flexibele indelingsmogelijkheden.

Inrichten van de ideale & gezellige loft

Het inrichten van een loft vraagt om een balans tussen functionaliteit en gezelligheid. Door de open ruimte kan het soms lastig zijn om een warme en uitnodigende sfeer te creëren. Begin met het kiezen van een centraal punt in de ruimte, zoals een zithoek of eettafel, en bouw hieromheen. Gebruik comfortabele meubels, zachte textielen en sfeerverlichting om een knusse ambiance te realiseren. Voeg persoonlijke accenten toe, zoals kunstwerken, boeken en planten, om de ruimte levendig en persoonlijk te maken.

Houd het interieur open & ruimtelijk

Een van de belangrijkste aspecten van een loft is de openheid. Probeer deze openheid te behouden door geen zware, grote meubels te gebruiken die de ruimte kunnen overweldigen. Kies in plaats daarvan voor slanke, multifunctionele meubels die de ruimte luchtig houden. Gebruik bijvoorbeeld een open boekenkast als scheidingswand of een zwevende bank die de doorstroming van de ruimte niet belemmert. Het behouden van zichtlijnen door de ruimte helpt ook om het gevoel van openheid te versterken.

Speel met rustige kleuren & patronen

Bij het inrichten van een loft is het gebruik van kleuren en patronen cruciaal. Rustige, neutrale kleuren zoals wit, grijs en beige helpen om de ruimte groter en luchtiger te laten lijken. Voeg kleuraccenten toe met sierkussens, plaids en accessoires om de ruimte niet saai te laten ogen. Gebruik patronen op subtiele manieren, bijvoorbeeld in tapijten of gordijnen, om visuele interesse toe te voegen zonder de ruimte te overweldigen. Vermijd drukke prints op grote oppervlakken, omdat dit de openheid van de loft kan verstoren.

Stijlen van meubels in een loft

De meubels die gekozen worden voor de loft spelen een grote rol in het bepalen van de algehele stijl en sfeer. Industriële meubels, met materialen zoals metaal en leer, passen perfect bij de oorspronkelijke functie van veel lofts. Houten meubels kunnen daarentegen warmte en textuur toevoegen aan de ruimte. Overweeg ook moderne en minimalistische meubels die de openheid van de loft benadrukken. Een mix van verschillende stijlen kan een interessante en dynamische uitstraling geven, zolang de stukken elkaar aanvullen en niet met elkaar concurreren.

Maak gebruik van scheidingswanden

voor specifieke doeleinden. Gebruik scheidingswanden, room dividers of zelfs grote planten om verschillende gebieden af te bakenen zonder het gevoel van ruimte te verliezen. Dit kan helpen om een gevoel van orde en functionaliteit te behouden, vooral in grotere lofts. Een strategisch geplaatste kast of een gordijn kan bijvoorbeeld een slaapgedeelte scheiden van de rest van de woonruimte, waardoor privacy wordt geboden zonder de loft volledig op te splitsen.

Richt je perfecte loft interieur in

Het inrichten van een loft is een creatieve reis waarbij de persoonlijke woonstijl en voorkeuren uitgedrukt worden. Door slim gebruik te maken van ruimte, kleuren en meubels, kan je een loft creëren die zowel functioneel als stijlvol is. Of er voorkeur is aan een industriële look, een warme en gezellige sfeer, of een moderne en minimalistische uitstraling, de mogelijkheden zijn eindeloos. Bezoek onze woonwinkels in Zutphen en Veenendaal voor inspiratie en deskundig interieuradvies. Onze collectie meubels en accessoires helpen je om de perfecte droomloft werkelijkheid te maken.

Meer over het inrichten van een loft? Kom naar onze woonwinkels!

Ontdek alle meubels voor de woonkamer bij Eijerkamp in Zutphen & Veenendaal. Met ruim 150 merken onder één dak voor wonen, slapen en design.

Winkels & openingstijden ontdek alle woonstijlen
woonwinkels Eijerkamp