• 7 jaar garantie
  • ruim 150 merken
  • 9.4 klantwaardering

Woonstijl Scandinavisch

Woonstijl Scandinavisch

Zachte kleuren, blond hout en ranke design meubels: het zijn drie onmisbare ingrediënten om de Scandinavische woonstijl tot in de puntjes door te voeren in jouw interieur.

De natuur als inspiratie voor een Scandinavisch interieur

De Scandinavische woonstijl is overgewaaid uit Noord-Europa en volledig geïnspireerd op de natuur in deze regio: het beperkt aantal zonuren, de lange koude winters, diepblauwe meren en de vele ongerepte bossen vormen het uitgangspunt van de Scandinavische woonstijl. En dat is niet voor niets: de Scandinavische woonstijl is functioneel, simplistisch en bovenal gericht op het creëren van een zo prettig mogelijke leefomgeving met veel licht en natuurlijke materialen om de koude, donkere Scandinavische winters te trotseren. Dus plof lekker op de royale modulaire hoekbank in warme wollen stof, kies een boek uit de simplistisch vormgegeven open boekenkast en laat het genieten maar beginnen!

Scandinavische woonstijl

In 5 stappen naar een Scandinavisch interieur:


Stap 1:
Kies voor een zacht kleurenpalet van koele kleuren zoals  verweerd jeansblauw, zachtroze en ijsblauw. Zo is de woonruimte ook op een donkere dag lekker licht!

Stap 2:
Geef het Scandinavische interieur een spannende twist met donkere accenten in bordeaux rood, bosgroen, nachtblauw en aubergine paars.

Stap 3:
Ga voor rank vormgegeven meubels (op pootjes) van blond hout in een Scandinavisch interieur. Zo houd je het geheel ruimtelijk en luchtig.

Stap 4:
Zachte materialen zoals zacht leder, wol, vilt en fluweel maken de woonstijl Scandinavisch heerlijk aaibaar.

Stap 5:
Creëer met grafische vormen en zwart accenten een geometrisch lijnenspel in de woonruimte. Zo blijft vtwonen Stijl Studio Scandinavisch speels en verrassend!

Scandinavische woonstijl