Skip to content

Soorten Dekbedden

Synthetisch, dons, wol, kamelenhaar of kasjmier: dekbedden zijn te verkrijgen in verschillende materialen met elk hun eigen slaapeigenschappen. Bekijk hier welk materiaal het best bij jouw slaapwensen past!

soorten dekbedden Eijerkamp

Synthetisch materiaal

Syntetische dekbedden zijn meestal gevuld met gekroesde syntetische vezels. Kunstmatige vullingen hebben vele voordelen; ze zijn antiallergisch, licht en gemakkelijk te wassen. Een licht dekbed betekent niet dat het ook minder warm is. Dit is afhankelijk van het type materiaal en de hoeveelheid gebruikte vezeld. De vezels verschuiven niet, dit betekent dat het dekbed altijd volumineus en warm is. Daarnaast is de prijs van een syntetisch dekbed erg aangenaam.

Wol

Een wollen dekbed is zacht, licht, veerkrachtig en vol volume. Een wollen dekbed is echter minder licht en soepel dan dons. De kwaliteit van de wol wordt grotendeels bepaald door de omgeving waarin het schaap leeft. Hoe ruiger het klimaat, des te beter de wol. Zo levert het Texels schaap voortreffelijke wol. Wol heeft een isolerende functie en absorbeert vocht. Het houdt de warmte vast en ventileert tegelijk. Ideaal als u veel transpireert. Het natuurlijke wolvet lanoline maakt het wol zelfreinigend, bacterie werend en vuilafstotend.

Kameelhaar

Onder een dekbed van kameelhaar voelt slapen in de zomer koel en in de winter heerlijk warm. Kamelen leven namelijk in een gebied waar te temperatuurverschillen erg groot zijn. Overdag kan het wel +40°C zijn en 's nachts kan het tot -10°C vriezen. De kamelen hebben dan ook temperatuur regulerend haar. Dit maakt kameelhaar zo bijzonder. Voor de dekbedden worden alleen de borstharen van de kameel gebruikt. Deze haren zijn het zachtst. Comfortabel slaoen onder een luxe van moeder natuur.

Kasjmier

Kasjmier, of cashmere, is een duurzame wol dat afkomstig is van de kasjmier geit. Het zachte weefsel staat synoniem voor luxe en elegantie. Het hele fijne haar van deze geit is zeer licht en houdt de warmte goed vast. In het leefgebied van de kasjmier geit zijn de temperatuurverschillen tussen dag en nacht groot. De wol isoleert dan ook in alle seizoenen!