Skip to content

Woontrend 2020 Perfectly imperfect

In de Perfectly Imperfect woontrend van 2020 laten we volmaaktheid varen en vinden we schoonheid in het imperfecte.

Marloes Peters Creative Director Eijerkamp
Woontrend 2020 Perfectly imperfect

Asymmetrische verhoudingen, geometrische lijnen, strakke meubels en grillige accessoires komen samen in dit warme interieur. In de woontrend Perfectly Imperfect decoreren we ons interieur met spullen met een verhaal: zoals herinneringen ons leven verrijken, verrijken deze dierbare spullen het karakter van het huis en maken het een thuis.

Woontrend 2020 Perfectly imperfect fauteuil

Inspiratie voor deze woonstijl de japanse levenskunst

De woontrend Perfectly Imperfect komt voort uit de Japanse levenskunst Wabi Sabi. In het kort draait deze Oosterse levensfilosofie om het zien van schoonheid in imperfectie en het omarmen van het alledaagse. Rust, eenvoud en stilte zijn belangrijke pijlers in deze vorm van levenskunst, waarin de voorliefde voor natuur een grote rol speelt: de kleurrijke Japanse kersenbloesem vervult een belangrijke rol in het zachte kleurenpalet van het Perfectly Imperfect interieur van 2020.

Woontrend 2020 Perfectly imperfect eetset

Asymmetrische verhoudingen vormen perfect schouwspel

Een beetje lef en out of the box denken is in de woontrend Perfectly Imperfect nodig, maar juist dan ontstaan de mooiste effecten: omring je ronde eettafel bijvoorbeeld met een rechte eetkamerbank, verbind de rechthoekige meubels in je zithoek met een groot rond vloerkleed of combineer een vierkante salontafel met een ronde bijzetter.

Woontrend 2020 Perfectly imperfect kleur

Rust in het interieur van 2020 met een pastelpalet

Rust in je interieur betekent rust in je hoofd. Niet voor niets dat de Perfectly Imperfect woontrend van 2020 wordt gekenmerkt door het gebruik van een rustig en natuurlijk kleurenpalet. Met lichte, rustgevende pasteltinten wordt het interieur dichterbij de natuur gebracht en wordt sfeer gecreëerd in het geheel. Wil je het interieur laten sprankelen? Zachte pasteltinten in combinatie met fris plantengroen wekken je interieur tot leven. 

Woontrend 2020 Perfectly imperfect vloerlamp

de japanse kersenbloesem als inspiratie

De droogbloementrend van 2020 mag niet ontbreken in het Perfectly Imperfect interieur: ze geven het interieur in een handomdraai een natuurlijke uitstraling. Zachte roze tinten uit de Japanse bloesems combineren prachtige met natureltinten van grote pampasgrassen en passen perfect in de Perfectly Imperfect woontrend van 2020. Pak je het liever groots aan? Laat de bloemenprint dan terugkomen in een vloerkleed of behang: zo maak je echt een statement.

Woontip van onze interieurstylist

Combineer voor een speels lijnenspel ronde vormen met strakke elementen en geef je het interieur van 2020 een elegant karakter.

Persoonlijk Interieuradvies

Nieuwe meubels, verbouwen of verhuizen? Samen realiseren wij jouw droominterieur. In elke woonstijl & voor ieder budget!

maak afspraak

Deze woontrend in jouw interieur? Kom naar onze woonwinkels!

Ontdek alle meubels uit deze woontrend bij Eijerkamp in Zutphen & Veenendaal. Met ruim 150 merken onder één dak voor wonen, slapen en design. In elke woonstijl en voor ieder budget.

Winkels & openingstijden ontdek alle woontrends
woonwinkels Eijerkamp

Meer inspiratie? gezien in vtwonen