Skip to content

Onderhoudsadvies slaapsystemen

Ook jouw slaapsysteem vraagt regelmatig onderhoud. Verleng de levensduur van jouw matras en bedbodem met onderstaande onderhoudstips.

Onderhoudsadvies bedden, boxsprings en matrassen
Onderhoudsadvies slaapsystemen

Onderhoud van uw matras

Lucht en ventileer jouw matrassen 1 keer per maand. Keer het matras dan zowel in de lengte- als in de breedterichting om, om te voorkomen dat de grootste druk continu op de zelfde plaats rust. Indien jouw matras voorzien is van diverse comfortzones is het raadzaam jouw verkoopadviseur te raadplegen hoe het matras om te keren. Gebruik voor optimale bescherming van jouw matrassen goede antislip matrasbeschermers, moltons en hoeslakens. Neem een topmatras. Hiermee verleng je de levensduur van jouw matras. Bovendien kun je met een topmatras jouw bed makkelijker keren, draaien en opmaken.

Onderhoudsadvies slaapsystemen

Onderhoud van uw boxspring

Een boxspring bedbodem is geschikt voor elke matras. Het heeft een stevige bodemplaat met hierop de vering, een versterkte rand en comfortschuim. De bodem veert over het gehele oppervlak, zodat deze het lichaam effectief ondersteunt. Vraag jouw slaapexpert bij Eijerkamp op welke wijze en met welke regelmatig het raadzaam is de matras te keren. Wij raden u aan om de buitenkant van de gestoffeerde boxspring regelmatig te stofzuigen.

Onderhoud van uw bedbodem

Wij adviseren om verstelbare onderzetpoten toe te passen om destabiliteit te bevorderen en piepen en kraken te voorkomen. Bovendien is jouw ligcomfort dan zelf te bepalen. Alle bedbodems zijn verkrijgbaar in vlakke en verstelbare uitvoeringen. Wij hebben lattenbodems, schotelbodems en spiraalboxsprings. Goed onderhoud garandeert een langere levensduur.

Chantal Welling
Verkoopadviseur Slapen
Eijerkamp Zutphen
Goed om te weten over uw nieuwe matras

Wanneer je een nieuw matras koopt, is het normaal dat je een periode van 5-6 weken nodig hebt om aan het matras te wennen. Advies over een nieuw bed, boxspring of matras? Onze slaapexperts staan voor je klaar voor een persoonlijk slaapadvies.

Onderhoudsadvies slaapsystemen
Alle bekende slaapmerken Onder één dak
Bekijk alle 150 merken

  • Auping bij Eijerkamp
  • Tempur
  • Serta
  • Svane
  • Vandyck
  • Hulsta
  • Nolte
  • Essenza
  • Swiss Sens
  • Schramm

All in House Service 7 jaar zorgeloos genieten

Naast de CBW en Eijerkamp garantie is, tegen een aantrekkelijke meerprijs, 7 jaar All in House garantie mogelijk. Je krijgt dan service op de meeste vlekken en beschadigingen, professionele hulp bij klachten over de meubelconstructie, losse veren, overmatig inzakken van kussens etc. en service bij calamiteiten zoals losgeraakte stiknaden, knopen, overmatig plooien van bekledingsstof.

alles over All in House Onderhousadvies andere materialen
Onderhoudsadvies lederen meubelen