Skip to content

Hoekbanken In elke woonstijl & ieder budget

Ontdek alle hoekbanken in onze winkels & online. Met persoonlijk interieuradvies van onze experts.

Filteren Filter & Sorteer
Meer filters
Minder filters
Sorteren op: Sorteren op Aanbevolen

Nieuwe bank? We helpen je graag

Onze interieuradviseurs helpen je graag jouw perfecte bank te vinden!

maak afspraak

Snel in huis Ruim 150 (hoek)banken

Snel je nieuwe bank in huis? Ontdek alle voorraad (hoek)banken nu!

shop nu
banken op voorraad

Hoekbank kopen?

Met een hoekbank kun je de beschikbare ruimte efficiënt inrichten. Kies uit een u-bank, elementenbank of bank met longchair, in diverse afmetingen en in verschillende kleuren stof en leer. Door onze complete collectie zit er altijd een bank tussen die perfect bij je past. Laat je adviseren over een hoekbank en kom proef zitten in onze winkel in Zutphen of Veenendaal!

Wat is een hoekbank, loungebank, chaise longue en u-bank?

Een hoekbank is een uitvoering van een bank dat aan beide zijden voorzien wordt van een rug- en armleuning. Daarnaast bestaat er ook een loungebank: zitbank met een ligelement voorzien van een rugleuning, chaise longue: element gekoppeld aan de bank met één armleuning en een u-bank: aan beiden zijden voorzien van een extra zitplek. Of kies voor een elementenbank met een modulair systeem waarmee je naar wens kan variëren, zodat deze in iedere woonruimte past. Het fijne aan een hoekbank is dat je hiermee een gezellige hoek creëert, omdat men elkaar vanaf verschillende plekken goed aan kan kijken.

Hoekbank kopen, waar op letten?

We begrijpen dat het lastig kan zijn om een geschikte hoekbank te vinden die past in jouw woonkamer én voldoet aan jouw woonwensen. Daarom geven we je graag een aantal tips:

1. Functie van de bank

Op een hoekbank heb je genoeg ruimte voor gezellig relaxen met het hele gezin, vrienden en familie of partner. Indien je de voorkeur hebt voor zoveel mogelijk zitplekken is een modulaire bank ideaal. Een gezin met kleine kinderen? Dan is het handig te kiezen voor een bank met gebruiksvriendelijke bekleding, dat gemakkelijk te reinigen is, zoals leer of wasbare hoezen.

2. Stijl en vorm

In onze collectie vind je loungebanken in vele woonstijlen, van landelijk tot design. Of je nu liefhebber bent van een grijze hoekbank, een cognac leren uitvoering of een velvet bank. Met ronde vormen, rechte hoeken, brede armleuningen of juist slanke armleuningen. Kies je voor een design hoekbank die hoog op zijn poten staat of juist een plofbank die tot de vloer komt? Of toch liever een Scandinavische bankstel met schuine houten poten in een pastelkleur?

3. Waar plaats ik mijn hoekbankstel?

Uiteraard is het belangrijk om te weten waar in de woonkamer de bank geplaatst mag worden. Heb je een ruime woonkamer? Dan raden we je aan een grote bank te kiezen, zodat deze niet in de ruimte verdwijnt. En zet deze als statement in het midden van de woonkamer! Voor kleinere woonkamers is logischer om een hoekbank tegen de wand of in de hoek van de kamer te plaatsen. Kies dan liever voor een loungebank of uitvoering met chaise longue, zodat de ruimte open blijft. Tip van onze interieuradviseur: leg kranten of tijdschriften op de grond in de grootte van de bank, zodat je goed kan inschatten of de hoekbank op deze plek tot recht komt.

4. Kleur en materiaal van de bank

Kom je er echt niet uit in de keuze van de kleur van uw nieuwe hoekbank? Dan raden we aan een kleur te kiezen die je lang mooi zal vinden en geen trendkleur waar je volgend jaar weer op bent uitgekeken. Uiteraard dient deze tint te passen bij de rest van het interieur: het beste is om te kiezen voor neutrale, basic kleuren zoals grijs, beige of bruin. Het is namelijk makkelijker om de kleuren van de kussens op de bank aan te passen dan een compleet nieuwe hoekbank te kopen!

5. Comfort

Tot slot is het comfort van de bank belangrijker, dit is voor ieder anders! De ene persoon heeft liever een zacht comfort, terwijl de ander juist de voorkeur heeft voor een stevig zitcomfort. Door de diverse comfortopties kunt je alle kanten op! Zoals de keuze voor een diepere zit of hogere rug, of voorzie de hoekbank van een hoofd- en/of voetensteun.

We helpen je graag met het vinden van de juiste bank die past bij jouw budget, comfort en de beschikbare ruimte!

Banken van diverse merken

In onze winkel én online kun je terecht voor banken van diverse merken in verschillende woonstijlen. Op zoek naar een stoere of landelijke hoekbank? In de collectie van Trendhopper vind je vele trendy modellen die uitgevoerd kunnen worden in 100 stoffen en kleuren. De design merken Leolux en Design on Stock bieden je uitgebreide mogelijkheden voor zowel een stoffen als een leren hoekbank, bekleed met prachtige rijke stoffen en hoogwaardige leersoorten.

Hoekbank kopen bij Eijerkamp

Een bank gevonden die perfect aan jouw wensen voldoet? Bestel deze online of vraag een offerte aan. Uiteraard ben je van harte welkom in onze winkels voor persoonlijk interieuradvies op maat! Ervaar het comfort en design en kom proef zitten op de hoekbanken bij Eijerkamp Zutphen of Veenendaal.

Lees meer