Skip to content

vtwonen Stijl Studio Retro

De sfeer van Stijl Studio Retro verschuift van de jaren ’50 en ’60 naar ’70 en ’80. Je ziet veel kunst en bijzondere objecten, organische vormen en denk aan felle kleuraccenten.

vtwonen Stijl Studio Retro

Funky kleuren & eigenzinnige materialen

Laat je verwonderen door een excentrieke mix van kleuren, retro materialen en vintage vondsten in de vtwonen Stijl Studio Retro. Organische vormen, steensoorten als travertin, keramiek en walnoothout wisselen elkaar af. Met funky kleurtinten die opvallen en in balans komen met vergrijsde bruinen welke de echte retro knipoog geven.

Designklassiekers in een nieuw jasje

Het woongedeelte lijkt een James Bond zitkuil uit de jaren 80. Op de organische kleden via Home Fashion bij Eijerkamp staan de 3,5 zits bank in flessengroen velours en klassieke designfauteuil in een eigentijdse jas speels opgesteld.

vtwonen Stijl Studio Retro eethoek
vtwonen Stijl Studio Retro eethoek

Aan de ovale eettafel met zachte afgeronde hoeken en blad in onderhoudsarm beige Fenix, staat een mix van stoelen welke bij elkaar lijken te zijn verzameld. De compacte eetset wordt omarmt door de flexibele schappenwand in warm walnoothout met accenten in zwart waarvan de planken en kastjes kunnen worden verplaats. Achter het zwarte speakerdoek verstop je de apparatuur of geluidsbox en geniet je toch van je favoriete eighties muziek!

vtwonen Stijl Studio Retro fauteuil

Ronde vormen & glad RVS

In vtwonen Stijl Studio zien we veel ronde vormen. De zwarte ronde opbergkast midden in de ruimte dient als roomdivider en plek voor je favoriete boeken, verzamelingen en servies! Glad RVS is bezig met een revival en zien we terug in de voet van de designklassieker look-a-like draaifauteuil met voetenbank in grove ‘Chanel-jasjes-stof’. Ook de vloerlamp heeft een RVS voet met twee ronde opaalglazen kappen.

vtwonen Stijl Studio Retro tv

De tv als design object

Met The Serif heeft ontwerpersduo Ronan en Erwan Bouroulle voor Samsung een TV ontworpen die in de eerste plaats een design object is. Hij past overal in de Retro woonkamer, ook vrijstaand in het midden. Uitgerust met QLED-technologie en de Quantum Processor 4K, want bij een design meesterwerk hoort geweldige beeldkwaliteit.

Woontip van onze interieurstylist

In de vtwonen Stijl Studio Retro maken we gebruik van een gevarieerde meubelmix. Door kleuren en materialen consequent te herhalen in verschillende meubelstukken ontstaan rust en eenheid in het geheel. Het donkere hout van de kastenwand in de eethoek komt bijvoorbeeld terug in het zwevende dressoir. Zo verbind je de verschillende meubels, hoeken en woonfuncties van de ruimte.

Persoonlijk Interieuradvies

Nieuwe meubels, verbouwen of verhuizen? Samen realiseren wij jouw droominterieur. In elke woonstijl & voor ieder budget!

maak afspraak

Op de wanden

Steensoort Travertin is de laatste tijd aan een flinke comeback bezig en dus met het Travertin fotobehang uit de vtwonen collectie in Stijl Studio Retro ben je helemaal on trend!

Kleurenpalet
 • Flexa Classic Car
  FLEXA
  Classic Car
 • Flexa Cornflower Field
  FLEXA
  Cornflower Field
 • vtwonen Travertin behang
  VTWONEN
  Travertin
vtwonen Stijl Studio Retro Werk aan de Muur
vtwonen Stijl Studio Retro gordijnen
vtwonen Stijl Studio Retro bloemen & planten

Gordijnen

Als roomdivider is de nieuwe gordijnstof Hollow (kleur 03) van De Ploeg gebruikt met een grof geweven grid van bouclé garens. Door het zwarte draadje dat in het garen verweven zit, krijgt de stof meer diepte en een driedimensionaal effect. In een reeks mooie, subtiele, natuurlijke kleuren op maat gemaakt via Home Fashion bij Eijerkamp Zutphen & Veenendaal.

Werk aan de muur

Met mode icoon Twiggy op wand komen the seventies tot leven. Op (85 x 115 cm) op mat aluminium via Werk aan de Muur. De geometrische vlakken en lijnen in retro kleuren komen terug in digital art Papercuts 7 (50 x 75 cm) en Papercuts 11 (50 x 75 cm) op mat aluminium door Pascal Deckarm voor Werk aan de Muur.

Bloemen en planten

De kunsthangplanten en bladtakken van Nederlandse merk Silk-ka zijn niet van echt te onderscheiden, gaan een leven lang mee hebben geen onderhoud nodig. Alle accessoires, bloemen en planten uit deze vtwonen Stijl Studio zijn verkrijgbaar in onze woonwinkels in Zutphen & Veenendaal.

vtwonen Stijl Studio Retro exclusief bij Eijerkamp

Ontdek alle vtwonen Stijl Studio’s exclusief bij Eijerkamp in Zutphen en Veenendaal. Laat je inspireren door de nieuwste wooncollecties, kleuren, materialen en woontrends en neem een kijkje in vtwonen Stijl Studio Retro en de andere vtwonen Stijl Studio’s uit het tv-programma vtwonen ‘weer verliefd op je huis’, elke zondagavond bij SBS6.

winkels & openingstijden bekijk alle vtwonen Stijl Studio's
Eijerkamp woonwinkels

Meer inspiratie bij Eijerkamp