Skip to content

Design banken van alle bekende merken

Ontdek alle design banken in onze winkels & online. Met persoonlijk advies van onze experts

Design banken
Filteren Filter & Sorteer
Meer filters
Minder filters
Sorteren op: Sorteren op Aanbevolen

Nieuwe bank? We helpen je graag

Een bank op hoge poten of op de grond? In stof of leer? En met een lekker actieve zit of juist heerlijk ontspannen? Onze interieuradviseurs helpen je jouw perfecte bank te vinden!

maak afspraak
tips bank kopen

Just Enjoy! 7 jaar garantie

Met All in House geniet je 7 jaar zorgeloos van je nieuwe bank, fauteuil of stoel. Een veilige én duurzame keuze. Just Enjoy!

alles over all in house
All in House Eijerkamp

Het hedendaagse Design interieur

Een rustige basis met vergrijsde naturellen en groentonen waarin vormen en materialen van iconische design meubels spreken: ontdek het design interieur anno nu!

lees meer
woonstijl design

Persoonlijk interieuradvies

Nieuwe meubels, verbouwen of verhuizen? Samen realiseren wij jouw droominterieur. In elke woonstijl & voor ieder budget!

maak afspraak
interieuradvies bij Eijerkamp

Design banken

Een design bank is het stralend middelpunt van je interieur. Design bankstellen zijn er in een breed van scala van materialen, kleuren en afmetingen en van verschillende design merken zoals Design on Stock, Leolux, Pode, Montis en Gelderland. Vind jouw design bank bij Eijerkamp!

Een design bank als middelpunt van het interieur

Design banken hebben verschillende dingen gemeen: ze worden gekenmerkt door een opvallende en doordachte vormgeving, bijzondere details en een hoogwaardige en gedetailleerde afwerking in onder andere stiknaden.

Design bank van stof of leer

Na de keuze voor de afmeting van de design bank is de volgende keuze vaak het materiaal van het design meubel. Past een design zitmeubel van soepel leer bij je interieur en woonstijl? Of is een design bank van stof van bijvoorbeeld Kvadrat of De Ploeg een logischere keuze? De keuze voor leer of stof is niet alleen van grote invloed op het uiterlijk van je designbank, maar ook op die van de rest van het interieur. Daarnaast vraagt een leren designbank om ander onderhoud dan een design zitmeubel van stof. Door de verschillende voor- en nadelen tegen elkaar weg te strepen kom je vanzelf tot de conclusie welke designbank het best bij jouw woonwensen past: een exemplaar van stof of een leren designbank.

Design hoekbank met dormeuse of chaise longue?

Een design hoekbank een praktische én comfortabele toevoeging aan je interieur wanneer er behoefte is aan veel zitgelegenheid. Een hoekbank is er in verschillende uitvoeringen. Wil jij jouw design hoekbank vooral kunnen gebruiken om extra zitplaatsen te creëren? Dan is een hoekbank met een dormeuse een goede optie: de rugleuning aan het lounge gedeelte loopt door waardoor je niet alleen heerlijk kunt relaxen op je design hoekbank, maar ook met veel mensen actief op de bank kunt zitten. Een design hoekbank met een chaise longue heeft een lagere of kortere rugleuning aan het lounge gedeelte. Dit maakt een chaise longue minder geschikt om ook actief op te zitten.

Design bank met losse elementen

Wanneer je een grote woonruimte gezellig, praktisch en comfortabele wilt indelen of wanneer je op zoek bent naar flexibiliteit in het interieur is een modulaire bank een goede toevoeging aan het interieur. Een design bank met losse elementen biedt de mogelijkheid naar hartenlust te schuiven met modules. Met een elementenbank creëer je in een handomdraai een compositie die past bij jouw interieur en woonwensen. Durf bij de keuze voor je modulaire design bank buiten de kaders te denken. Plaats elementen bijvoorbeeld met rugleuningen tegen elkaar aan om je design bank zo verschillende functies te laten vervullen. Zo kijk je vanaf je modulaire bank bijvoorbeeld even gemakkelijk naar de tuin als naar de televisie.

Design bank combineren met een fauteuil

Wil je rondom je design bank meer zitgelegenheid creëren? Combineer je design bank dan met een bijpassende fauteuil. Door een fauteuil toe te voegen aan je zithoek ontstaat een meer besloten opstelling in de woonruimte en kun je elkaar vaak beter aankijken wanneer je met elkaar een gesprek voert. Is je design bank het pronkstuk van de woonkamer? Kies dan een fauteuil in een meer sobere uitvoering om deze wat minder prominent de aandacht te geven. Durf je te spelen met kleuren en materialen? Kies voor je fauteuil dan een contrasterende kleur of ander materiaal dan van je design bank. Zo geef je je interieur persoonlijkheid!

Design bank kopen?

Zie jij jezelf al thuiskomen en plaatsnemen op je eigen design bank? In onze woonwinkels vind je design banken in allerlei soorten en maten. Van Dutch design bank tot Scandinavische design bank en van leren design bankstel tot een design hoekbank in stof. Onze adviseurs staan zeven dagen per week voor je klaar om je te voorzien van een deskundig en persoonlijk advies over je nieuwe design bank.

Lees meer