• 7 jaar garantie
  • ruim 150 merken
  • 9 klantwaardering

6 woontrends uit Milaan

Elk jaar vindt in april de Salone del Mobile in Milaan plaats: dé internationale designbeurs voor inspiratie en de nieuwste woontrends. Onze stylisten selecteerden 6 favoriete woontrends tijdens deze Milan Design Week: “Komende tijd gaan we veel spannende kleurenpaletten zien zoals warm rood in combinatie met stoer groen, nudes, blauwtinten en warm terracotta. Daarnaast laten veel ontwerpers zich inspireren door de ruimtevaart en de natuur. Designers passen futuristische elementen en organische vormen toe in nieuwe interieurontwerpen.” 

1. Petrol & green

Invloeden van buiten halen we aanstaand seizoen naar binnen. Veel planten en prints geïnspireerd op de natuur en kleurpaletten in diverse groen- en blauwtinten worden in overvloed met elkaar gecombineerd. Woontip: geef een wandplank een andere tint groen of blauw dan de wand voor een bijzonder contrast.

Woontrend petrol & green

2. Nudes

Komend woonseizoen worden pasteltinten vervangen voor zachte nudes. Het kleurenpalet, geïnspireerd op de huid, bevat lichte tinten in roze, oranje en bruin. Woontip: combineer diverse nude kleurtonen in verschillende meubelstukken voor een bijzonder kleurenpalet.   

Woontrend nudes

 3. Warm red & green

Waar we vorige seizoenen veel mintgroen zagen, maakt deze tint nu plaats voor een stoerdere variant groen. Deze groengrijze tint combineren designers met warm rood. Woontip: combineer deze tinten in verschillende eetkamerstoelen aan de eettafel voor een stoer effect.

Woontrend warm red & green 
4. Terra Tones

Warm oranje, roest en rood. Deze klassieke warme kleuren worden toegepast op meubels in een strak jasje. Ook hier zorgt de combinatie van verschillende tinten voor een speels effect. Interieurtip: kies voor een bank, fauteuil en wandmeubel in verschillende terra tones.  

Woontrend terra tones

5. Organische vormen

Rechte strakke lijnen maken plaats voor meer ronde en ovale vormen. Vloerkleden, stoelen, banken en tafels in grillige vormen doorbreken de strakke lijnen van een woonruimte en geven het interieur een zachte uitstraling. Woontip: combineer verschillende bijzetters in organische vormen in de zithoek.  

Woontrend organische vormen

6. Space

The future is now! Interieurontwerpers lieten zich in grote mate inspireren door de ruimtevaart. Het thema “space” gaan we zien in vele gedaanten. In meer subtiele vorm, zoals verlichting geïnspireerd op de sterrenhemel en planeten of heel tastbaar in accessoires: printen van planeten op schalen en astronauten gepresenteerd als bijzondere objecten. 

Woonrend space

 > Op de hoogte blijven van de laatste woontrends en nieuwste meubels? Volg ons nu op Instagram voor nog meer wooninspiratie